CANNABISCONGRES TRIMBOS-INSITUUT (30 OKTOBER 2018)

streep_goud
Op het Cannabiscongres deelden onderzoekers en professionals hun laatste inzichten. Ook werden handvatten geboden voor effectieve cannabispreventie en –behandeling. Ik leverde een bijdrage aan de beleidssessie over het wietexperiment. Klik HIER voor mijn presentatie op dit congres.


DEBAT ROOSENDAAL (13 APRIL 2018)

streep_goud
Dit debat is georganiseerd door ex-horecaondernemers Jac Wezenbeek, al twaalf jaar lid van de Roosendaalse gemeenteraad en nu ook weer verkiesbaar, en onderneemster Sylvia Torn en één van de initiatiefnemers achter de nieuwe Conciglio beweging. Landelijk bekende deskundigen informeren de aanwezigen over de aanpak van de drugsoverlast en landelijke ontwikkelingen. Klik HIER voor meer informatie over deze avond.

HAARLEM (13 FEBRUARI 2018)

streep_goud
Dit debat is georganiseerd door het debat- en cultuurpodium De Pletterij in Haarlem. Vertegenwoordigers van verschillende betrokken partijen gaan in debat over de toekomst van het cannabisbeleid. Klik HIER voor meer informatie over deze avond.


DEBAT PAKHUIS DE ZWIJGER (9 FEBRUARI 2018)

Dit debat is georganiseerd door Submarine Channel en de VPRO. Aan de hand van fragmenten uit de online-documentaire ‘De Industrie’ wordt de wietketen inzichtelijk gemaakt. Maalsté en andere genodigden bespreken met elkaar wat dit betekent voor de inrichting van het wietexperiment. De kernvraag van deze avond is in hoeverre de politieke werkelijkheid overeenkomt met de praktijk. Klik HIER voor meer informatie over deze avond.


ULTRA MIND WEEKEND (17-19 november 2017)

streep_goud
Het weekend was bedoeld voor mensen zonder ultra ervaring en mensen die tijdens hun eerste ultra(s) grote mentale en fysieke problemen hebben ervaren en daar aan willen werken. Om langere afstanden te gaan lopen in de toekomst. Of om anderzijds stappen te maken in het leven. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: mpanhuysen@gmail.com. Klik HIER voor meer info.


LEZING OVER PTL (4 oktober 2017)

streep_goud
MIG gaf samen met zijn hardloopmaat Jonathan een lezing over hun ervaringen in de PTL in de Mudsweattrails STORE in Zoetemeer. Lees HIER hun verhaal.


CANNABIS CONNECT

streep_goud
Maalsté is een van de initiatiefnemers van Cannabis Connect een koepel voor ondernemers in de cannabisbranche die initiatieven bundelt voor een realistisch en uitvoerbaar cannabisbeleid. Op 3 november vond de 2e Ondernemersdag plaats. 

GRASS POLL: CONSUMENTENONDERZOEK

streep_goud
Vorige zomer lanceerden wij de GRASS POLL, een landelijke online-enquete onder blowers en andere cannabisliefhebbers. De teller staat inmiddels op 8900. Hier alvast enkele resultaten.


BESTE BOEK: EXPO GROW

streep_goud
Na de Franse en Engelse versie is er nu ook een Duitse en Spaanse vertaling van het Bio Grow Book! De auteurs waren aanwezig op Mary Jane in Berlijn (16-18 juni 2017) en wonnen een prijs op de Expo Grow in Irun (15-17 september 2017).

DAS BIO-GROW-BUCH

BINNENLANDS BESTUUR: 500-GRAMSREGEL COFFEESHOPS ACHTERHAALD

streep_goud
In het aprilnummer van Binnenlands Bestuur stond een essay van Maalsté over de herkomst en uitwerking van de 500-gramsregel voor coffeeshops die nodig moet worden losgelaten. BB pdf

UNDERGROUND TRAIL WEEKENDEN

streep_goud
Voor trailers met interesse in (langere) alpine trails en lopen in extreem terrein, organiseren wij weekenden waarbij meer dan alleen (trail)running op het programma staat.
MEER INFORMATIE

Mig in Andorra

ZEEUWSE BOEKENPRIJS

streep_goud
Datum: 5 november 2016
De Wietindustrie won een accolade voor het beste onderzoeks-journalistieke boek tijdens het Zeeuwse Boekenfestival. Aanleiding voor een interview bij Omroep Zeeland.

Zeeuwse boekenprijs

SPANNABIS: THE ORGANIC GROW BOOK

streep_goud
De Engelse vertaling van het Bio Grow Book is er! De auteurs zijn aanwezig op de SPANNABIS (Barcelona, 10-12 maart 2017) voor de presentatie van het boek.
MEER INFORMATIE

The Organic Grow Book

EEN POLITIE DIE DEUGT

streep_goud
Datum: 5 september 2016
Presentatie onderzoek naar morele weerbaarheid bij Nederlandse politiefunctionarissen dat Nicole Maalsté samen met Gabriel van den Brink, Wiljan Hendrikx, Merlijn van Hulst en Bas Mali schreef.
MEER INFORMATIE

Morele weerbaarheid bij de politie

LE BIO GROWBOOK LIGT IN LECLERC

streep_goud
Datum: 7 april 2016
De grootste Franse supermarktketen Leclerc heeft het Bio Growbook. Dat MIG (Michiel Panhuysen) samen met Karel Schelfhout schreef sinds vandaag op een prominente plek in zijn schappen staan.

Bio Growbook in Leclerc


IN DEBAT MET DE VVD

streep_goud
Datum: 5 oktober 2015
Plaats: Papa’s Beach House, IJweg 961, Hoofddorp
MEER INFORMATIE


DEELNAME DEBATTENREEKS DRUGSDEAL

streep_goud
Data: 3, 8 en  20 september 2015
Plaats: De Balie, Amsterdam
MEER INFORMATIE


WETENSCHAP ONGEFUNDEERD

streep_goud
Datum: 11 april 2015
Onderzoeksjournalist Freek Schravesande  concludeert na een rondgang langs een tiental wetenschappers en onderzoekers (waaronder Maalsté) dat minister Ivo Opstelten de feiten over de wietteelt jarenlang heeft verdraaid.
NRC, 11 APRIL 2015


Feiten geheel naar wens