Marine’s 55 peaks


Marine is een Française van 33 jaar. Sinds haar achttiende heeft ze MS, Multiple Sclerose, een ziekte die haar zenuwstelsel aantast. Marine is van plan om in de zomer van 2021 alle 55 bergtoppen van het Griekse Olympusmassief te beklimmen, binnen een week. Deze uitdaging staat bekend als ‘The 55 Peaks Project’ en werd in 2018 bedacht en voor het eerst uitgevoerd. Doktoren zeggen dat Marine niet verder dan 1 kilometer kan lopen. Marine’s 55 Peaks is een tocht van meer dan 100 kilometer in de bergen. Met haar actie wil Marine aantonen dat je als MS-patiënt tot meer in staat bent dan wat veel mensen denken. Ook hoopt ze met haar actie anderen te inspireren. Om dingen te doen die voor onmogelijk worden gehouden en grenzen te verleggen. To make the impossible possible.

Acces Interdit begeleidt Marine in haar voorbereiding en in de uitvoering van het project. We geven vorm aan het team dat het project probeert te realiseren en sturen de logistiek aan in Griekenland. Ook dragen we bij aan de communicatie rondom het project en het projectmanagement. 

We hopen met het project en de communicatie erom heen aandacht te genereren voor MS, voor het berggebied van de Olympus in Griekenland. Daarnaast willen we mensen die allerlei beperkende limieten ervaren laten zien hoe je met een optimistische houding met die limieten om kunt gaan. 

Het project is te volgen via haar Franstalige Facebookpagina SEP & GO en de Engelstalige Facebookpagina Marine’s 55 Peaks die speciaal voor dit project is opgezet. We zijn nog op zoek naar sponsoren voor dit project. Tijdens het project wordt een documentaire gemaakt die waarschijnlijk wordt uitgezonden door de Franse tv-zender Arte.