Marine’s 55 peaks


Marine is een Française van 33 jaar. Sinds haar achttiende heeft ze MS, Multiple Sclerose, een ziekte die haar zenuwstelsel aantast. Marine was van plan om in de zomer van 2021 alle 55 bergtoppen van het Griekse Olympusmassief te beklimmen, binnen een week. Deze uitdaging staat bekend als ‘The 55 Peaks Project’ en werd in 2018 bedacht en voor het eerst uitgevoerd door Michiel Panhuysen. Doktoren zeggen dat Marine niet verder dan 1 kilometer kan lopen. Marine’s 55 Peaks is een tocht van meer dan 100 kilometer in de bergen. Met haar actie wilde Marine aantonen dat je als MS-patiënt tot meer in staat bent dan wat veel mensen denken. Ook hoopte ze met haar actie anderen te inspireren. Om dingen te doen die voor onmogelijk worden gehouden en grenzen te verleggen. To make the impossible possible.

Acces Interdit begeleidde Marine in haar voorbereiding en in de uitvoering van het project. We gaven vorm aan het team dat het project probeerde te realiseren en stuurde de logistiek aan in Griekenland. Ook droegen we bij aan de communicatie rondom het project en het projectmanagement. 

We hoopten met het project en de communicatie erom heen aandacht te genereren voor MS, voor het berggebied van de Olympus in Griekenland. Daarnaast wilden we mensen die allerlei beperkende limieten ervaren laten zien hoe je met een optimistische houding met die limieten om kunt gaan. 

Helaas hebben we het project voortijdig moeten stilleggen. Maar de 55 bergtoppen van het Olympus massief zijn geduldig. Dus wellicht dat het in de toekomst wel gaat lukken. Mocht je zelf geïnspireerd zijn om de 55 Peaks of een andere mooie tocht op de Olympus te doen, neem dan gerust contact op. Michiel is voor een groot deel van het jaar zelf aanwezig om je verder te helpen. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de shop 55 Peaks in Litochoro.